Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A lyme-kór diagnózisa

2015.03.20

Idézet az Index lyme fórumáról:

Borrelia vizsgálat, wb eljárással, Laborvezető szavai

"A kezelést követően nincs olyan időintervallum, ami után már 'megbízható az eredmény'. Ez az eredmény is maximálisan megbízható. Az interpretációban arra utaltunk, hogy a megfelelő antibiotikummal megfelelő ideig tartó kezelés után nem biztos, hogy megjelennek Borrelia-specifikus ellenanyagok a vérben, hiszen az antibiotikum gátolta a baktériumok szaporodását a szervezetben.
A Borrelia-fertőzés diagnosztikája elsősorban nem a szerológiai teszteken alapszik. A specifikus tünetek jelenléte diagnosztikus értékű; ennek eldöntése szakorvos feladata.”

Dr. Horváth Zoltán, infektológus (Sopron):
"Annak kimondása, hogy az egyén ebben a betegségben szenved, a klinikai tüneteken kell, hogy alapuljon. A laboratóriumi, diagnosztikai eljárások a klinikai diagnózisnak csak alátámasztására, megerősítésére szolgálnak."
Kullancscsípéstől a maláriáig

************************************************************************************************************************************************

Ha bármelyik band akár IgG akár IgM pozitív ezek közül, akkor lyme-kóros vagy:
18,23,31,34,37,39,83 és 91.
Amint el kezdenek kezelni a szervezeted antitesteket kezd el termelni, és nagyobb valószinüséggel lesz pozitív a teszted.
Dr. Rebecca Risk - lyme szakorvos

1381974_747340485291463_1609148392_n.jpg