Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lázterápia

2015.03.10

A hivatalos és a komplementer medicina érdekes kombinációját alkalmazza a krónikus esetek kezelésében a Bad Aibling városában található St. Georg Klinika. Dr. Friedrich Douwes, az intézet vezetője évek óta jó eredményeket ér el hipertermiával. Ennek során a páciensek szervezetét lassan 41,6 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletre melegítik, amelyen a borrelia rövid időn belül elpusztul. A hatékonyság fokozása érdekében lázkeltő gyógyszervegyületeket is alkalmaznak.

 A laboratóriumokban a bőrből kiszedett kullancsot megvizsgálják, hogy megtudják, fertőzött volt-e a rovar

E kombinált lázterápiát ózonnal dúsított sajátvér-kezeléssel és hatásában inzulinnal fokozott antibiotikumos kezeléssel, valamint az immunrendszer erősítését és a méregtelenítést szolgáló természetes gyógymódokkal is társítják. Az utókezelésben fontos szerepet játszik az erdei mácsonya gyökerének tinktúrája, amely régi gyógynövény.

A klinikán sok krónikus Lyme-kórban szenvedőn segítettek már – többek között olyanokon is, akiknek az arca bénult le a borreliózis következtében.

Forrás: http://tgy-magazin.hu/index.php?page=2500&action=SHOW&id=2513

 
11024692_10153172361994973_8650739959232446593_n.jpg

Az ízületi gyulladás egyik típusát, az úgynevezett Lyme-kórt korábban a reumás ízületi gyulladással tévesztették össze. Ez egy bizonyos Borrelia burdorferi baktérium okozta fertőzésből származik. {Lábjegyzet:174 } Ezt a baktériumot fertőzött kullancs csípése útján lehet megkapni. Amerika észak-keleti részén jelent ez igen nagy problémát, de máshol is előfordul. Állítólag ezt a betegséget igen forró hőmérséklet (hipertermia) alkalmazásával lehetne gyógyítani, bár az ezen a területen folyó kísérletek még gyermekcipőben járnak. Ez a tény mégis arra enged következtetni, hogy a reumás eredetű ízületi gyulladás és a fertőzéses állapot között van némi hasonlóság, és jelentős szerepe lehet a természetes terápiáknak. 

A fennmaradó kérdések egyike: esetleg a Lyme-féle megbetegedésen kívül van-e más reumaszerű ízületi gyulladás, melyet valamilyen baktérium okozta fertőzés idéz elő? A kérdés helyénvaló. Elméletileg elképzelhető, hogy néhány reumaszerű ízületi gyulladás valójában valamilyen még diagnosztizálatlan krónikus fertőzés következménye, mint ahogy a Lyme-kór esetében is. {Lábjegyzet:175 }, {Lábjegyzet:176 } Amint már láttuk, igenis vannak olyan fertőző organizmusok, melyek okozhatnak reumaszerű ízületi gyulladást. {Lábjegyzet:177 }, {Lábjegyzet:178 } Ilyen például a Salmonella, vagy a bélfertőzéseket okozó Shigella és Yersinia.179 A nemi betegségeket és felső légúti fertőzéseket – mint például bronchitist – okozó Chlamydia baktériumcsalád szintén ide sorolható. {Lábjegyzet:180 } Meg lehetne még említeni számos vírust, mint például az Epstein–Barr- vagy a parvovírust. {Lábjegyzet:181 } De a Mycobacterium szerepe sem elhanyagolható, ami a tuberkulózis és más fertőzések előidézésében érhető tetten. {Lábjegyzet:182 } Lényegében azért esik ilyen nagy hangsúly bizonyos ízületi gyulladások és fertőzések kapcsolatára, mert a kezdeti kutatások azt mutatják, hogy a hőkezelések mindenképpen javíthatnak az efféle állapotokon. 

 

http://golgotha.uw.hu/20_fej_.html

Az ausztrál betegek Németországba járnak kezelésre. A St George Klinikán a beteget elaltatják majd testét 42C-ra melegítik (mesterséges láz). A borrelia baktérium csak 41,5C-on pusztul el.

Németül:

Ein weiterer Baustein in der Therapie der Borreliose ist die Ganzkörperhyperthermie. Ganzkörpertherapie bedeutet „künstliches Fieber“ erzeugen. Durch eine entsprechende Technologie wird ihr Körper auf eine Körperkerntemperatur von ca. 39°C gebracht. In der Ganzkörperhyperthermie werden verschiedene, das Immunsystem unterstützende Prozesse gestartet.

Auf die Weise können die Borrelien sowohl in ihrer ursprünglichen Form sowohl in ihrer ursprünglichen Form als Spirochäten als auch in ihren gewandelten Formen erreicht werden.

Es steht zu vermuten, dass in der Hitze auch die gewandelten Formen sich entweder in die Spirochätenform zurück verwandeln oder aber auf andere Weise direkt abgetötet werden.