Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Olajfalevél kivonat

2015.04.10

Az olajbogyó és az olíva olaj egészségre gyakorolt jótékony hatása már évszázadok óta ismert. Ennek megfelelően a mediterrán világban előszeretettel fogyasztják, de nálunk is egyre népszerűbb.
Az olíva olajban nagy számban találhatók egyszeresen telítetlen zsírsavak, melyek fontos szerepet játszanak a vér koleszterin szintjének csökkentésében. Emellett antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, képes közömbösíteni az egészségre káros szabad gyököket, ezáltal védi a szívet.

De az olíva olaj és olajbogyó előnyös tulajdonságai itt nem érnek véget. Kutatások azt mutatják ugyanis, hogy bizonyos rák típusokkal szemben az olajbogyó és olíva olaj ígéretes hatást gyakorol.

Olajfalevél, olíva olaj

In vitro (laboratóriumi körülmények között) az olíva olaj 80%-kal volt képes a prosztatarák előfordulási valószínűségét csökkenteni (Columbia University).

Két ausztráliai egyetem közös tanulmánya azt mutatta, hogy az olajfa levél kivonat jelentősen csökkenti a mell és prosztata rák kialakulásának esélyét.

Az olajfa levél kiemelkedő jótékony hatásai tehát a koleszterin szint csökkentése és a rák megelőzés.

Az olajfa levél antioxidáns státusza 5-szöröse a C-vitaminnak.

Az olajfa levél legfontosabb jótékony alkotóelemei:

- antioxidánsok
- klorofill
- karotinoidok
- E-vitamin

Az olíva olajjal kapcsolatban figyelni kell arra, hogy ne hevítsük túl, mivel magas hőmérsékleten elveszti jótékony hatásait az oxidáció révén.

Dr.Tihanyi

Az olajfa használata ajánlott az alábbi esetekben:
Bakteriális, vírusos és gombás fertőzések
Allergia, asztma
Irritábilis bélszindróma
TBC, gonorrhoea, malária, Lyme, AIDS és egyéb fertőzések
Gyulladásos, fekélyes betegségek
Ízületi, reumás gyulladások
Herpesz I. és II.
Influenza, általános megfázás
Hasmenés
Légúti betegségek (asztma, hörghurut)
Vérnyomás szabályozása, magas vérnyomás
Gyomorfekély, gyomorsav-túltengés
Orr-melléküreg gyulladásának
Érrendszeri rendellenesség helyrehozatala, a szív védelme, szívritmuszavar
Tartós immungyengeség
Krónikus kimerültség, depresszió
Megnövekedett aktivitás, életkedv, fiatalító hatás
Húgyvezeték- és hólyaggyulladás, ezek bakteriális elfertőződésének
Crohn-betegség

Az olajfa kapszula ajánlott adagolása: 3 x 2-4 kapszula étkezések előtt. Bármilyen antibiotikummal együtt adható, sok esetben ki is válthatók vele a gyógyszerek.

 

KUTATÁS MAGYAR RÉSZTVEVŐKKEL

Az 1990-es évek végén Magyarországon az R-Klinika is csatlakozott ahhoz az amerikai klinikai tanulmányhoz, mely egy olajfalevél-kivonatot tartalmazó készítmény az emberi szervezetre gyakorolt hatását vizsgálták A vizsgálatban összesen 500 fő vett részt. A páciensek 2 kapszulát (500mg olajfalevél-kivonat/kapszula) szedtek 3-szor naponta, és csökkentették az adagot 4x1 kapszulára, ha a tüneteik enyhültek.

  • 164 légzőszervi vagy tüdőt érintő betegből (mandulagyulladás, garatgyulladás, tüdőgyulladás, hörghurut) 157 teljesen meggyógyult 6-nak az állapota javult, 1 betegről nem volt hír;
  • 67 fogászati problémával (fogbél-gyulladás, leukoplakia, szájnyálkahárthya-gyulladás) küzdő betegből 60 teljesen meggyógyult, 5 beteg állapota javult, 2 állapota nem változott;
  • 209 betegből, akik vírusos vagy bakteriális eredetű bőrfertőzésben szenvedett 150 teljesen meggyógyult, 59 állapota javult;
  • 17 gyomorfekéllyel és Helicobacter pylori fertőzöttek bár nem gyógyultak meg teljesen, javulást mutattak;
  • 43 páciens közül, akiknek immunrendszer gyengeségük volt 40 immunstátusza javult, míg 3 páciens állapota nem változott.

MELLÉKHATÁS

A klinikai használat során amit megfigyeltek mellékhatásként az úgynevezett „die-off” hatás, amelyik a Herxheimer reakcióhoz kapcsolódik és ritkán találkoztak a kezelés alatt gombás fertőzéssel. Ez abból adódik, hogy az igen nagy mennyiségű fertőző korokozó a testben elpusztul viszonylag rövid idő alatt. Ilyenkor nagy mennyiségű toxikus anyag keletkezik a test szöveteiben és a véráramban az elhalt korokozók úgy mint „sejtes hulladék”.

Az ember immunrendszere gyorsan reagál ezekre az anyagokra, hogy minél előbb eltávolítsa a szervezetből. Ennek eredménye képen előfordulhatátmeneti allergiás, vagy az influenzához hasonló tünet, mint fejfájás, láz, izom- és ízületi fájdalom és hasmenés. Ezek a tünetek a 4-7 nap között jelentkezhetnek. Néhány páciens csak enyhe fejfájást érezhet, és sokan nem tapasztalnak semmilyen tünetet.

A „die-off” hatás nem káros, ilyenkor azt javasolják, hogy ideiglenesen függesszék fel a szedést vagy csökkentsék a napi adagot, hogy a szervezet ki tudja üríteni a toxikus hulladékot, ami az elhalt kórokozók eredménye."-

http://csoda-alga.shp.hu/hpc/web.php?a=csoda-alga&o=allergia_ellen_olajfa_kivonat