Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A német Worldwide Lyme Protest oldal bejegyzései - a lyme-kór németországi helyzetéről

2015.03.29

Naponta 2190 borrelia fertőzés történik Németországban.

969832_191501251002127_1719276974_n.jpg

 

Joanne Drayson:

 

A német Borreliosis Társaságtól és Dr. Armin Schwartzbachtól azt az információt kaptam, hogy egymillió új lyme borreliosis esetet regisztráltak a német lakosság körében, ez az adat a német egészségbiztosítók 2012-es kifizetésein alapul.

A becslések szerint Kínában 20 és 30 ezer körülire tehető évente az új lyme betegek száma (azzal a megjegyzéssel még hogy ugyanúgy mint az USA-ban, Kínában is a tényleges betegszám 10-20-szorosa lehet ennek a becslések szerint.)

Dr. Alan MacDonald jelentése az ILADS konferencia után megtalálható a Lymenet Europe oldalán: http://www.lymeneteurope.org/forum/viewtopic.php?f=5&t=4329

 

Birgit Jürschik-Busbach:

 

Köszönet Joanne ezért az információért.

Jelenleg Németország az endémiásan különösen veszélyeztetett területhez tartozik, de a kormányt és az orvosi társaságokat ez nem érdekli. Nem is minden tartományban kötelező bejelenteni. Hivatalos betegszámok hiányában a hatóságok szeretik azt állítani, hogy a lyme borreliosis nem valami nagy dolog Németországban. Az ICD Erythema migrans (vagyis vándorló folt) diagnózisainak száma kb 900.000 fertőzött beteget jelent, ez a biztosítók által 2008-ban teljesített kifizetések alapján mért betegszám. A szakemberek úgy becsülik, hogy minden évben közel egy-másfél millió ember fertőződik meg a Borrelia burgdorferivel Németországban.

Pár hónappal ezelőtt a Német Lyme Borreliosis Társaságot heves támadások érték a Wormser and Co. által. A Wormser ál tudományosnak bélyegezte ezt a társaságot egyik cikkében. Később a betegeknek egy szégyenletes TV adással is szembesülniük kellett, mely a Német Borreliosis Társaságot támadta.

Akár hihető, akár nem de a Német Neurológusok Társasága még média díjat is adott a TV müsor producerének.

Mind a mai napig ez a „díjnyertes” dokumentumfilm újra és újra müsorra kerül, azt állítva hogy a Lyme borreliosis egy ritka fertőzés, könnyü gyógyítani, és nincs is olyan, hogy „krónikus lyme”, azt sugallva ezzel, hogy a lyme betegek hipohonderek stb.

Ennek a TV adásnak az eredményeként:

  • Sok orvos már nem ír fel antibiotikumot
  • A családtagok és barátok megkérdőjelezik a krónikus lyme diagnózisát
  • A betegeknek újra és újra magyarázkodniuk kell, de már senki sem akarja meghallgatni őket, mert mindenki látta és hallotta a TV-ben, hogy: Te hülye, nem is létezik olyan, hogy krónikus lyme!

Elnézést az ilyen hosszú kommentért, de csak azt akartam mondani, hogy: mint ahogy bárhol máshol, Németországban is elege van a betegeknek abból, hogy figyelmen kívül hagyják őket és mindent letagadnak! (Emiatt jött létre az „OnLyme-Akton.org” nevü szervezet a kullancscsípés okozta betegségek ellen Németországban). Mindenkinek sok szerencsét és támogassuk egymást, bárhol is vagyunk, mert mindannyian részesei vagyunk annak a világszerte végzett orvosi tanulmánynak amit az IDSA végzett. Adjunk nekik helyes választ!

**********************************************************************************************************************************************

Német tanulmány a kullancsok ottani fertőzöttségéről:
Pár nem annyira ismert törzset is említenek benne:
Borrelia genospecies identification by reverse line blotting was successful in 43.6% of positive tick samples. The most frequent genospecies was Borrelia garinii/Borrelia bavariensis, followed by Borrelia afzelii, Borrelia valaisiana, B. burgdorferi sensu stricto, Borrelia spielmanii, Borrelia bissettii and Borrelia lusitaniae