Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milyen téves diagnózisok a leggyakoribbak?

2016.08.25

"A kullancsok terjesztette betegség szintén nagy rejtőzködő, előszeretettel produkálja a rheumatoid arthritis, a szklerózis multiplex, az ALS, a Parkinson-kór vagy a fibromyalgia tüneteit. Ez utóbbi betegségnek vélik leggyakrabban a Lyme-kórt, amit egyeseknél viszonylag könnyű megállapítani a kullancscsípés helyén keletkező kokárda alakú sebhelyről, de sajnos nem mindenkinél jelentkezik ilyen látványos módon. Sőt egyes esetekben még kiütés sem látszik ott, ahol a vérszívó a testbe fúródott."

Forrás: http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/belgyogyaszat/cikkek/3_komoly_betegseg_amit_felrediagnosztizalnak/20160715145800&utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=www&utm_campaign=hirkereso_20160718

 

A Lyme-kór sokféle tünetet produkálhat, többek között: kognitív zavarokat, hangulatváltozásokat, álmatlanságot, izomfájdalmat, alvászavart, súlyos ízületi fájdalmat, depressziót, fejfájást és szívproblémákat.
Korai szakaszában a Lyme gyakran produkál influenzaszerű tüneteket, de nagyon gyorsan megjelenik legalább egy komolyabb tünet is. Általában a betegségben szenvedők legalább 2-3 tünetet is produkálnak. A betegséget egyszerű vérteszttel lehet kimutatni, tehát, akinél jelentkeznek a fent felsorolt tünetek, érdemes kérnie ezt orvosától.