Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ashley Olsen

2015.05.11

Ashley Olsen is suffering from Lyme disease and this horrendous disease can make you very ill. According to reports she's been battling this disease for several years.

Ashley már a második ismert ember, akiről az elmúlt pár hónapban nyilvánosságra került, hogy lyme-kórban szenved. A 28 éves színésznő és divattervező, a The Irish Independent c. lap szerint már évek óta küzd a betegséggel. A lyme-kór nem halálos ítélet, tünetmentessé lehet válni, de a tünetek újra fellángolhatnak.
A betegség hosszú ideig lappanghat, mielőtt influenza szerü tüneteket okozna, majd az izületeket is megtámadja. A másik híresség, akit mostanában szintén ezzel a betegséggel diagnosztizáltak, Avril Lavigne.
Ashley közeli barátai azt mondják, hogy nem néz ki jól mostanában, és a hangulata is ingadozik, ahogy a tünetei hullámzanak. Ha idejében diagnosztizálják a korai stádiumban a betegséget, akkor antibiotikumokkal jól kezelhető. De egy Ashleyhez közeli forrás szerint nála a betegség már túllépett a kezdeti stádiumon mire az orvosok diagnosztizálták, ezért a korai kezelési módszerek nála már nem jöhetnek szóba.
A tesztek sajnos sokszor álnegatív eredményt adhatnak, ezért a beteg megnyugszik és azt hiszi, nincs is lyme-kórja, miközben mégis beteg. Mivel viszont kezelést sem kap a korai stádiumban, ezért a betegség tovább romlik.
A nagyon erős fájdalmak mellett a lyme-kór a szívet is megtámadhatja a betegség előrehaladott szakaszában, valamint arcidegbénulást is okozhat, amiről a betegek sokszor azt hiszik, hogy strokejuk van és a sürgősségin kötnek ki vele. A lyme-kór egy súlyos betegség, és nehéz elképzelni, hogy egy nagyon apró kullancs ekkora károkat tud okozni a szervezetben.

http://www.examiner.com/article/ashley-olsen-battles-lyme-disease-caused-by-tick-bite-diagnosed-late-stages

 

A sztár ikerpár egyik tagja, Ashley Olsen beszélt az amerikai OK magazinnak betegségéről, ami egyre jobban megviseli szervezetét. Még 2012-ben diagnosztizáltak nála Lyme-kórt.

 

mary-kate-and-ashley-olsen

Későn fordult tüneteivel orvoshoz Ashley Olsen. A Lyme-kórt főként a kullancsok terjesztik, korai felismerésekor a betegség antibiotikummal leküzdhető. A 28 Ashley későn került kezelés alá, ezért egész életében küzdenie kell a Lyme-kór ellen. A gyógyíthatatlan betegség tüneteit ugyanis csak enyhíteni, de teljesen megszüntetni nem lehet.

“Folyton fáradtnak és gyengének érzem magamat, néha szédülök, elég gyakran rossz a közérzetem. Állandó kezelés alatt állok, de mostanában volt néhány rossz napom” – fejtette ki a színésznő.

Más híresség is szenved Lyme-kórban, nemrég a 30 éves Avril Lavigne is azért vonult vissza a nyilvánosság elől egy időre, mert ugyanez a betegség gyengítette le. Avril visszatérésekor azt nyilatkozta a People magazinnak: „Olyan volt, mintha valami lassan kiszívná belőle az életet.” Közel fél évig volt az énekesnő súlyos állapotban.

http://estiujsag.hu/celebrity/sulyos-lyme-korban-szenved-ashley-olsen

 

Neked is feltűnt, hogy mostanában nem sokat hallani az Olsen-ikrekről? Mary-Kate szinte teljesen visszavonult a nyilvánosságtól, mióta tavaly felismerhetetlenné műttette az arcát, és emiatt rengetegen támadták. (A sokkoló fotókat itt tudod megnézni, ha esetleg lemaradtál róla.) Ashley-ről pedig május közepén derült ki, hogy elkapta a kullancsok által terjesztett veszélyes betegséget, a Lyme-kórt. Az idei Met gálán ugyan még részt vett, de már akkor feltűnt a fotósoknak, hogy mennyire beesett az arca. A legfrissebb hírek szerint pedig azóta tovább súlyosbodott az állapota!

Mivel Ashley túl későn vette észre a tüneteket, egyelőre nem hatnak a kezelések nála, és ezért már a betegség késői stádiumában tart. A legutóbbi fotóján, amit pár napja készítettek róla New York-ban, pedig már jól látszik, hogy a haja is elkezdett hullani.

„A Lyme-kór egyik nyilvánvaló jele, hogy felborítja a hormonegyensúlyt, és ezért hajhullást okoz.” – nyilatkozta egy orvosszakértő a Radar Online-nak. Mi mindenesetre reméljük, hogy tovább nem romlik Ashley állapota, és hamarosan mégis jobban lesz!

http://www.life.hu/…/20150612-ashley-olsen-sulyos-betegsegg…
http://www.cosmopolitan.hu/…/sulyosbodott-ashley-olsen-all…/

ashley-olsen-instyle.jpg