Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ahova ne menj, ha lyme-kóros vagy...

2017.01.22

Az alábbi betegtörténetet az egyik Facebookos betegcsoportban osztotta meg az egyik tag, és ő engedélyezte, hogy itt is megjelenjen. Szóval ide ne menj, ha lyme-kóros vagy, vagy esetleg gyanítod, hogy ez lehet a bajod. Az illetőnek nyolc hónapja lyme folt díszeleg a karján, melynek felismerése egy átlag orvos számára sem lenne szabad, hogy problémát okozzon, nem még egy infektológiai szakrendelésen (bár itt már inkább szándékos beteghülyítés gyanítható). A lyme folt elég jellegzetes, kb. már az ötéves Pistike is képes lenne felismerni, amennyiben típusos (kokárda, céltábla jellegü, belül gyakran kifehéredik). Ezenkívül van borrelia irányában IgM pozitív lelete is, mely szigorú szemlélet alapján is friss fertőzést jelent (bár jelenthet régebbit is, de ez egy másik téma). A diagnózis: túl kövér, ez okozza panaszait. Már az sem érthető, hogy nyolc hónap alatt miért nem kapott kezelést a lyme foltjára, hiszen minden médiumból az folyik, hogy milyen fontos a megelőzés. Ellátása során még külön ki is hangsúlyozták, hogy az XY magánklinikára ne menjen, hátha így még le is rokkan majd a jövőben. És most következzen a beteg beszámolója, képekkel együtt. A lyme folt minden esetben a lyme-kór biztos fennállását jelenti! (A tipikus tünetek meglététől most tekintsünk el).

16251583_1389518867747040_932368647005505703_o.jpg

 

 

 

 

 

 

16179855_1389517847747142_1789762953668961692_o.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Csütörtök óta emésztem a László kórházba ,tett látógatásom eredményét.Dr Kovács Ákos szerint kövér vagyok és ez okozza a panaszaimat..írt fel d vitamint meg a foltomra kenöcsöt..Mit tudtam volna csinálni ,leállni vitatkozni vele,azt mondta örüljek ,hogy nem Lyme..egyensúlyzavar,kézfájdalom
állandó lábfájdalom, szédülés, egyensúlyzavar,állkapocs fájdalom,alsó lábszár fájdalom,asztma,boka ropogása, kattogása,bőr viszketés,csontfájdalom lábakban,,jelentős hízás,, térd, légszomj,Lyme folt,merev végtagok,száj és torok szárazság,talp fájdalom,tárgyak ügyetlen leejtése,zsibbadás,izomfájdalmak.....csak ennyi a problémám..Azért a végén megmondtam neki ,hogy nem véletlen a sok negatív vélemény a László kórházról..Most csinálom tovább az alternativ kezelést..Tudom ,hová és kihez kéne mennem,de erre nincs lehetőségem.........................Lyme mix: Négy, egymást szinergikusan kiegészítő gyógynövény kombinációja a Lyme ellen. Kiegészítésként a hatás fokozása érdekében célszerű macskakarmot (unicaria tomentosa) echinaceát (echinace purpurea) illetve bodorrózsát (cistus incanus) tea vagy por/kapszula formájában fogyasztani."