Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. Neil Spector története

2015.03.09

11017330_10200096799100019_8242278210474807356_n.jpg

Dr. Neil Spector évekig szenvedett a lyme-kórtól, miközben nem kapott semmilyen diagnózist. Szívritmus problémái voltak amit először pacemaker beültetéssel igyekeztek orvosolni.
3 hónapig tartó intravénás antibiotikus kezeléssel sikerült megszabadulnia a betegségtől. Míg ő kapta a gyógyszereket, a betegei kemoterápiát kaptak, mert Dr. Spector mellrákkutató orvos. A betegségtől ugyan sikerült megszabadulnia, a szíve azonban annyira károsodott, hogy mindössze 10%-ban volt képes müködni, így végül szívátültetésre volt szüksége. A betegségről könyvet írt és arra biztatja az embereket, hogy kérjenek második orvosi szakvéleményt az állapotukkal kapcsolatosan.

http://www.dukemedicine.org/…/doctor-hopes-his-medical-jour…

 

Dr. Spector tapasztalatait egy könyvben osztja meg.

Gone in a Heartbeat: A Physician's Search for True Healing, by Neil Spector, MD.

Dr. Neil Spector: Egy orvos útja az igazi gyógyulás felé

heartbeat-cover.jpg

"A szívproblémák mellé még egyéb bizarr tünetek is hol felbukkantak, hol elmúltak. Pl. agyi köd, jelentős súlyvesztés és fogyás, fáradtság, hányinger, fibromyalgia szerü fájdalom. Álmatlanság. De a válasz mindig ugyanaz volt az orvosaitól: Ne aggódj. Ez csak stressz.

Miután számos kutatást végzett önszorgalomból a témában, Spectorban felvetődik a lyme-kór gondolata. Az orvosai válasza: nem. Floridában nincs lyme-kór - mondják. Spector ennek ellenére ragaszkodik a lyme teszt elvégzéséhez. Az eredmény negatív. Majd kér egy második tesztet is. Ismét negatív.

Jó néhány héttel azután, hogy pacemakert kap, Spectornak arthritise lesz mindkét csuklójában. Doxycycline-t kezd szedni a tüneteihez nem kapcsolódó problémájára. Legnagyobb meglepetésére a csuklófájdalom elmúlik.

Így ismét gondolkodóba esik. Mi okozhat keringési és szívproblémákat, arthritist, izomfájdalmat és fogyást - és a Doxycycline segít rajta? Ismét a lyme-kórnál lukad ki.

"Elkövettem azt a hibát, hogy számos orvost és szakértőt megkerestem a lyme-kórral kapcsolatosan, akik telefonon keresztül csupán a teszteredményem alapján diagnosztizáltak. Mindannyiuk diagnózisa az volt, hogy nincs lyme-kórom." - mondja Spector.

A tünetei továbbra is fennállnak. Elhagyja az államot és elmegy egy orvoshoz, aki alaposabban kivizsgálja lyme-kór irányába. Ez az orvos felállítja a lyme-kór diagnózisát, és 90 nap intravénás antibiotikumot ír fel. A kezelés végére szinte majdnem minden tünete elmúlik, kivéve az abnormális szívritmusát, melyet szívblokknak neveznek.

Végül miután semmilyen kezelés nem segít a szívproblémáin, szívátültetésre szorul."

*

A Washinton Post cikke:

A cikk írójának lánya is lyme-kórban szenved(ett). Bár lánya kapott egy hónap antibiotikumot még időben, később mégis krónikussá vált a betegsége. Édesanyja megdöbbenve olvasta Dr. Neil Spector történetét, akit miután évekig nem tudtak diagnosztizálni, végül a szívét olyan mértékben károsította a betegség, hogy szívátültetésre volt szüksége.
A cikkíró lányánát egy évig fenálló súlyos tünetei alapján (pl magas láz és komoly izületi fájdalom) már leukémiára és minden másra is vizsgálták, a lyme-kórt kivéve. Orvosuk győzködte őket, hogy annak ellenére, hogy a házuk az erdőben található, a lányának nem lehet lyme-kórja, mert nem volt kokárda foltja. Az édesanya konzultált egy másik gyerekorvossal, aki lyme tesztet kért, ami kimutatta a fertőzést.

Később találkozott Dr. Spectorral is, aki szintén hasonló kihívásokkal találkozott betegsége során. Amikor először találkoztak, az orvos elmesélte neki, hogy orvos kollégái folyton figyelmen kívül hagyták a tüneteit, és a stresszre fogták azokat.
"Minden lyme tünetem megvolt: megmagyarázhatatlan fogyás és minden más szerteágazó tünet. Majd artritiszem lett. Mint kiderült, teljesen véletlenül egy másik problémámra pont azt az antibiotikumot szedtem amit a lyme-kórra is adnak."

Az antibiotikum kúra alatt Spector artritiszes tünetei elmúltak, mely megerősítette számára, hogy artritiszes tüneteit a kezeletlen lyme-kór okozza. "Amikor elmondtam az orvosaimnak, hogy ez a bizonyíték rá, hogy kezeletlen lyme-om van, azt mondták nekem, hogy a tüneteim javulása annak köszönhető, hogy ennek az antibiotikumcsoportnak nem specifikus gyulladásgátló hatása van."

A cikk írója kitér még a krónikus lyme-ot övező ellentmondásokra, és hogy ezt bizonyos orvosok poszt lyme szindrómának nevezik.

http://www.washingtonpost.com/news/to-your-health/wp/2015/04/02/avril-lavigne-fights-severe-case-of-lyme-disease/