Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Posey története

2015.07.15

A dublini nőt nyolc év után diagnosztizálták késői lyme-kórral.
Amikor egyébként nyolc évvel ezelőtt egy pók megcsípte, a csípés helyén egy vörös folt jelent meg neki. Pár nappal később már a sürgősségin volt, ugyanis nem tudott járni. Az orvosok a sürgősségin azt mondták, hogy bolhacsípés. Egy időre ugyan jobban lett az antibiotikumoktól, de később romlott az állapota újra, és a munkáját is ott kellett hagynia.
Posey folytatta a látogatásait az orvosoknál, kapott krónikus fáradtság szindróma diagnózist, de ez később nem valósult helytállónak. Egy idő után a betegség már az agyának bizonyos részeit is érinteni kezdte. Sokszor egyszerüen nem tudott tisztán gondolkodni.
Végre, miután már rengeteg lyme specialistát meglátogatott, végül a negyedik, egy Bay Area beli specialista, jó eredményeket és javulást tudott elérni nála agresszív antibiotikus kezeléssel.
Posey jelenleg agresszív és állandó IV terápián van, a cső a bicepszétől a szívéig vezet egyenesen, így a gyógyszer az egész testében el tud jutni mindenhova. Bár ez korlátozza őt némileg, hiszen pl nem mehet uszodába, de őt ez egyáltalán nem zavarja, hiszen örül a kezelésnek.
Nyolc év fájdalom és idegeskedés után, "ég és föld a különbség. Annyival jobban vagyok. Még folytatom az IV terápiát néhány hónapig, ha a kanült túl hamar eltávolítják, akkor vissza lehet esni" -mondja Posey.
Posey ezen kívül még napi 40-60 hatóanyagot vesz be, a gyógyszerpiruláktól kezdve a kínai gyógynövényekig. Eddig 16.000 USD-t költött 2014. szeptembere óta kezelésére. Kedves rokonok, megtakarítások és adománygyüjtés mind hozzájárult ahhoz, hogy ki tudja fizetni az orvosi számláit.
Posey azt is elmondta, hogy amig a megfelelő specialistát kereste, találkozott egy olyannal is, aki azt mondta neki: "Ha nem engedheti meg magának a kezelést anyagilag, akkor szenvedni fog és meg fog halni". Posey maga is állítja, hogy "Meghalnék, ha nem kapnám ezt a kezelést".
Posey hálás a családja érzelmi támogatásáért is.

http://www.independentnews.com/community/woman-finally-on-road-to-recovery-from-lyme-disease/article_201fd6e4-25ee-11e5-89e1-5b2c6673ce25.html