Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. Zhang kutatási eredményei

2016.01.09

http://lymemd.blogspot.hu/2015/12/cyst-busters-we-had-it-wrong-all-along.html

A fenti cikk egy lyme szakorvos blogján olvasható, ahol megosztja eddigi tapasztalatait is a betegséggel kapcsolatosan:

-a borreliának három alakja van, L forma, cisztás forma és a biofilm kolóniák

- gyógyszerkombinációkat kell használni az elpusztításukhoz

- a spirochéta formák kezelésére a doxycycline az első választandó gyógyszer

-a Flagyl nem írtja jobban a cisztás formát, mint a doxy. Ez az amoxicillinre is igaz. A Ceftin az amely képes a cisztás és hagyományos formát is írtani. A rifampin is jó gyógyszer.

-Dr. Zhang szerint a Tindamax/Tinidazole sem képes igazán a ciszták írtására, bár jobb a hatékonysága egy kicsit a Flagylnál

-Van pár gyógyszer amelyek a jelenleg használtaknál jobban írtja a lyme baktériumokat, legalábbis tesztcsőben. Kettő ami leginkább hatásos: Diflucan és Artemisinin.

-Miért müködik mégis jól a Flagyl és a Tindamax? Mert nagyon jól képesek a szövetekbe és az agyba behatolni. Valószínüleg ez magyarázza klinikai hatásosságát. A Tindamax extrém koncentrációt képes elérni a testváladékokban és szövetekben.

-A Ceftin egy igen jó gyógyszer, az egyetlen a második generációs cephalosporinok közül, mely képes áthatolni a vér-agy gáton. Az Omnicef egy harmadik generációs cephalosporin, mint a Rocephin. Minden harmadik generációs gyógyszer át tud jutni a vér-agy gáton. Már korai tanulmányok is bizonyították, hogy a Ceftin a korai lyme-folt kezelésében hatásos. A késői lyme esetében még nem történtek vizsgálatok a gyógyszert illetően.

-Ugyanezek a gyógyszerek (Ceftin, Omnicef) szájon át szedve csak gyengén képesek az idegrendszerbe behatolni. A Tindamax és Flagyl sem öli meg jobban a perzisztáló baktériumokat mint a többi gyógyszer, de jól be tud hatolni az idegrendszerbe.

-Az Amoxicillin sem öli meg a perzisztáló baktériumokat, de jobban be tud hatolni a központi idegrendszerbe (mint az orális Ceftin vagy Omnicef).

-Az IV Rocephin képes némileg a perzisztáló baktériumokat is ölni. Talán az IV Ceftin (cefuroxime) jobban müködne, megér egy próbát.

-A Rifampin jól áthatol a vér-agy gáton, és azzal együtt adva a doxycyclin hatékonyságát is növeli a perzisztáló baktériumok ellen.

-A tesztcsőben végzett vizsgálatok eredményei nem mindig azonosak a klinikai hatásossággal.

-Mi a helyzet a Diflucannal? Az idegrendszerbe képes jól behatolni, és elpusztítani a perzisztáló baktériumokat, a lyme elleni hatásosságát még tisztázni kell.

-Artemisinin: egy gyógyszerrel kombinálva (Coartem) nagyon hatékony malária és babézia ellen. Jól képes behatolni az agyba. A lyme elleni klinikai hatásossága még ismeretlen.